FLEX 1500 fwd power readings
FlexRadio Systems Forums
Home       Members    Calendar    Who's On
Welcome Guest ( Login | Register )
        


FLEX 1500 fwd power readings Expand / Collapse
Author
Message
Posted Thursday, September 13, 2012 8:44 PM
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Group: Forum Members
Last Login: Friday, September 14, 2012 5:36 PM
Posts: 2, Visits: 3
First off let me explain my environment. This is temporary until I can get the old GAP Titan back in the ground or a new GAP Eagle in the ground. Right now it is horizontal at about 8' lying on brackets on the end of our deck.

My new 1500 arrived last week..And now the contesters are gone I can not get a contact. I figure I have soenthing set up wrong ot it is a hardware issue. Here is what I i see sometines for no apparent reseon the fwd power registers at r=31% other time it shows output at 9% q it ifmeasuresd by 39% Is it reasoable to jugdge as a hardware issue or a softwareI assume a fwd power reading of zero is not a good thing.

do any have suggestions

Thanks,


73 - KZ1F (Walt)
Post #6019
Posted Friday, September 14, 2012 5:44 PM
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Group: Forum Members
Last Login: Friday, September 14, 2012 5:36 PM
Posts: 2, Visits: 3
Apparently edit does not work so here is a better description of my issue.

My new 1500 arrived last week..And now the contesters are gone I can not get a contact.

I was able to make several, perhaps 10, EU contacts. I figured 5 watts, during a contest with a vertical laid on it's side 8 ft up, was par for the course. I figure I have something set up wrong, perhaps it is a hardware issue.

Here is what I see sometines for no apparent reseon the fwd power registers at 0%, sometimes 10%, other times 31%.

I deduced the 10% is reduced power from the main window's tune button.
I deduced the 31% is from the drive being preset at 50%, since it is not linear, 30% is reasonable.

What I do not have any ideal about is why sometimes, frequently, it registers 0%. That would explain no contacts since the contest.

does anyone have any suggestions?

Thanks,


73 - KZ1F (Walt)
Post #6023
« Prev Topic | Next Topic »

Reading This Topic Expand / Collapse
Active Users: 0 (0 guests, 0 members, 0 anonymous members)
No members currently viewing this topic.

Permissions Expand / Collapse

All times are GMT -5:00, Time now is 7:33am

Powered By InstantForum.NET v4.1.4 © 2020
Execution: 0.031. 8 queries. Compression Disabled.