Flex 3000 / fldigi / VAC
FlexRadio Systems Forums
Home       Members    Calendar    Who's On
Welcome Guest ( Login | Register )
        


Flex 3000 / fldigi / VAC Expand / Collapse
Author
Message
Posted Tuesday, June 5, 2012 3:40 PM
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Group: Forum Members
Last Login: Wednesday, June 6, 2012 6:21 PM
Posts: 2, Visits: 2
Basically since getting my Flex 3000 I have not really been very successful in getting a good working digital station going.

I have 2 setups. First is the Kenwood-TS2000 with Signalink USB, works flawlessly with fldigi, always decodes well and the received signal always holds steady as shown by the green bar in fldigi.

Second setup is Flex 3000, fldigi and VAC. When observing the received signal the green bar is jumping up and down and never holds steady therefore decoding is terrible.

VAC set up is:

SR: 8000 - 192000
BPS: 8 - 16
NC: 1-2
Line In only checked
Max Inst: 20
Ms per Int: 5
Stream fmt limit: Cable range
Volume control: unchecked

I have this set for both Cable 1/2

Sample Rate in fldigi is 48000, Buffer Size 2048

Any others with issues or suggestions on how to get this working as so far it's unusable as a digital station.
Post #5745
Posted Wednesday, June 6, 2012 1:51 PM
Forum Member

Forum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum Member

Group: Forum Members
Last Login: Saturday, June 22, 2013 1:08 PM
Posts: 32, Visits: 44
if you'r using the free ver. of vac,problem might be the :buy me nag:in the audio stream that breaks up a digital signal,,,payed ver. works much better...just an idea!!!

Chuck n4oyt
Post #5749
Posted Wednesday, June 6, 2012 6:21 PM
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Group: Forum Members
Last Login: Wednesday, June 6, 2012 6:21 PM
Posts: 2, Visits: 2
I am using the full paid for version.
Post #5750
Posted Thursday, June 7, 2012 2:53 PM
Forum Member

Forum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum Member

Group: Forum Members
Last Login: Saturday, June 22, 2013 1:08 PM
Posts: 32, Visits: 44
I had to make changes in vac  to make mine work ...may not fix yours, but worth a try.. chuck

sr- 22050-4800

bps-8-32

nc-1-8

Chuck n4oyt

Post #5755
« Prev Topic | Next Topic »

Reading This Topic Expand / Collapse
Active Users: 0 (0 guests, 0 members, 0 anonymous members)
No members currently viewing this topic.

Permissions Expand / Collapse

All times are GMT -5:00, Time now is 4:36am

Powered By InstantForum.NET v4.1.4 © 2020
Execution: 0.047. 9 queries. Compression Disabled.